Mit:
Hol:          
Mackólak Vendégház és Ökoporta, Hosszúhetény-Püspökszentlászló
3e6c-8535.jpg a358-8530.jpg c05b-8523.jpg 1799-8521.jpg dc14-8520.jpg
2506-8519.jpg 8da2-8516.jpg 2874-8524.jpg
Kategória:Vendégház Pontos cím:7694 Hosszúhetény-Püspökszentlászló, Püspökszentlászló u. 10.
SZÉPkártyák: OTP,MKB,K&H Földrajzi régió:Dél-Dunántúl
Email cím:mackolak.vendeghaz@gmail.com Telefonszám:06-72-490-332
Weboldal:http://www.mackolak.hu

SZÉP Kártya elfogadóhely - Hosszúhetény-Püspökszentlászló - Mackólak Vendégház és Ökoporta

Kedves Vendégeink!  Fülesmackó és Soványmedve rakoncátlan medvebocsával együtt szeretettel vár Téged  Mackólakukban Püspökszentlászlón.

A Zengőalja egyedi szépségű falvai a hegyi és falusi turizmus vendégváró helyszínei a Kelet-Mecsek legszebb völgyeiben. Közöttük igazi gyöngyszem Püspökszentlászló egyutcás falucskája a Zengő szűk völgyében Hosszúhetény szomszédságában az erdei csendre váró turisták, városi családok üdülőfaluja. Egész évben nyitvatartó, a falusi turizmus 4 napraforgós minősítésű Ökoportája a Mackólak Vendégház. A ház 2011-ben kapta meg az Ökoporta címet, természetes környezetében kellemes kikapcsolódást biztosít.

Elhelyezés: különálló házban 3 szoba, 3 fürdőszoba, tágas nappali és étkező, felszerelt konyha, az udvaron kemence, a telken nagy panorámás terasz, tűzrakóhely és finn szauna várja kedves vendégeinket. A ház neve jelzi baba-gyerek-családcentrikusságát.

A ház közelében kastély és arborétuma. A házból kirándulások, hegyi túrák tehetők a Tájvédelmi körzet legszebb részeire. Igény esetén a házigazda lovaskocsis kirándulást szervez.

Pécstől 19-km-re, a Zengő lábánál,

gyönyörű, érintetlen, mesébe illő természeti környezetben, egy csöndes, 29 lelket számláló, pozitív kisugárzású falucskában élünk, melyet egy püspöki kastély, egy arborétum‚ s egy lelkigyakorlatos ház varázsolnak még bensőségesebbé. Kedves Vendégeink! Mackólakunkban kényelmes pihenő helyet biztosítunk medvebocsokkal érkező mackócsaládoknak és kisebb medvecsoportoknak egyaránt.

Ha úgy döntesz, hogy kibújsz a barlangodból, bejárhatod a környező erdőket, csúcsokat, megkeresheted az elrejtett kis kápolnákat, elcsöndesedhetsz. Kizökkenhetsz végre a hétköznapokból. Télen kedvedre síelhetsz, szánkózhatsz, lovasszánozhatsz. Nyáron tanulmányozhatod és gyűjtheted a gyógynövényeket, túrázhatsz, fáramászhatsz, fűzfasípot készíthetsz, kerékpározhatsz és akár lovagolhatsz, zabot hegyezhetsz! Megcsodálhatod a csillagos szentlászlói égboltot, vagy csak egyszerűen élvezheted az "itt és most"-ot.

Mackólakunk szívesen ad helyet különféle testi-lelki megújulást hozó tanfolyamoknak. Húsvét előtt és ősszel minden évben egy hetes böjtkúrát tartunk orvosi felügyelettel, májusban egyhetes jógatábort tartunk fínom vegetárius ételekkel, sok kirándulással és napi kétszer másfél óra jógával a hegyen lévő jógás teraszon.

Szemügyre veheted‚ s ha tetszik, magaddal is viheted Fülesmackó által készített kézműves ajándékokat,festett üvegeinket, kavicsainkat, batikolt terítőinket, pólóinkat, különböző magvakból készített mandaláinkat, szárazvirágokkal díszített gyertyáinkat, tönkölypelyva párnáinkat, stb. 

Jelszavunk: Vanni jó!

(Medvebocsunk első, de nem utolsó bölcs mondása.)

A hosszúhetény-püspökszentlászlói Mackólak Vendégház és Ökoporta SZÉP Kártya elfogadóhely.

Térképes kereső
terkepes-kereso-kepMiért a szep-kartya.com?
  • Minden fontos információ a Szép Kártyáról egy helyen
  • A legjobb árakon foglalhat az elfogadóhelyek értékesítésén
  • Dinamikusan bővülő elfogadóhelyi adatbázis
  • Közvetlenül az elfogadóhelynek fizet
  • Nincs sem foglalási, sem közvetítési díj
  • Folyamatos nyereményjátékok
Időkép
Útvonalterv

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep