Mit:
Hol:          
Szépalma Hotel és Ménesbirtok, Porva-Szépalmapuszta
a568-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-5.jpg cc07-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-1.jpg 2eef-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-2.jpg f6d2-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-8.jpg f6b2-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-4.jpg
ecb1-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-11.jpg f23e-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-9.jpg cc3f-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-10.jpg eecc-porva-hotel-szepalma-szep-kartya-elfogadohely-12.jpg
Kategória:Szálloda*** Pontos cím:8429 Porva-Szépalmapuszta, 0172 hrsz
SZÉPkártyák: OTP,MKB,K&H Földrajzi régió:Közép-Dunántúl
Email cím:hotel@szepalma.hu Telefonszám:06-88/468-888
Weboldal:http://szepalma.hu/hu/

SZÉP Kártya elfogadóhely - Porva-Szépalmapuszta - Szépalma Hotel és Ménesbirtok

A Szépalma Hotel hazánk talán legeldugottabb szállodája, amelyet megtalálni mégis könnyebb, mint néhány nap után magunk mögött hagyni. Már az első látogatás alkalmával úgy érezzük, mintha haza érkeztünk volna ide. Nyugalom és szerető gondoskodás fogad itt bennünket sok ezer hektár erdő biztonságot jelentő védelmében. És persze sok minden más is...

 

Nemes egyszerűség

Szépalma különleges búvóhely a Bakonyban. Nem csillog, és nem hivalkodik. Falain belül és kívül visszafogott elegancia, nemes egyszerűség jellemzi. Luxus helyett békességet és felüdülést kínál. Nem tör babérokra, nem kíván divatos lenni. A klórszagú "kék-wellness" helyett az erdő, a virágok, és a friss széna illatával a "zöld wellness" különleges élményét kínálja: a természet gyógyító és regeneráló erejét testünk és lelkünk felüdüléséhez. A bakonyi erdőség páratlanul friss levegőjét sokak szerint palackozni kellene a "város béli puhányok", vagy leginkább az utókor számára. Az erdei kirándulások, kerékpáros túrák után a jól megérdemelt szauna és a frissítő masszázs a különleges környezetben új értelmet nyernek. Aki eltölt néhány napot Szépalmán, pontosan fogja tudni, mit értünk "zöld wellness" alatt.

A méltó utódok gondjaira bízott arborétum, a kertek szeretettel gondozott virágai, a szinte gondolatainkban is olvasó személyzet, és persze a nagyszerű ízeket kínáló konyha egyedülállóvá teszik a Szépalmát. Nem szálloda a szó megszokott értelmében, hanem rejtekhely. A természet nyugalmára és szépségére vágyók rejtekhelye a Bakonyban. Aki megérzi a stílus és a környezet, a múlt és a jelen különleges harmóniáját, legtöbbször már első látogatás alkalmával eldönti, hogy vissza fog ide térni.

 

Szobák

Ahogy nehéz feladat szavakban bemutatni Szépalmát, különös érzés arról is írni, hány darab, milyen felszereltségű, mekkora szoba található a szállodában. Ahogy korábban írtuk, nem is szállodáról van tulajdonképpen szó. Szépalma különleges búvóhely a Bakonyban, amelyet visszafogottság és nemes egyszerűség jellemez éppen azért, hogy az érvényesüljön, az maradjon a középpontban, ami itt a legfontosabb: a páratlanul szép természeti környezet. Ha mégis számszerűsíteni szeretnénk Szépalma kapacitását a paraméterek a következők:

Szobák és lakosztályok:

 •              egyágyas szobák: 4 db
 •              kétágyas szobák: 25 db
 •              lakosztály a szállodában: 7 db
 •              lakosztályok a lovas ligetben 4 db
 •              mozgássérültek számára alkalmas szoba: 2 db

(A szálloda teljes területe járható kerekes székkel)

 

Különtermek

Minden rendezvény szempontjából fontos szempont a környezet és a megfelelő technikai háttér. Ennél talán csak a felkészült és rugalmas kiszolgáló személyzet lényegesebb. 

A szálloda professzionális kialakítású és felszereltségű konferenciatermei 15-től 140 főig alkalmasak meetingek, szemináriumok és konferenciák megrendezésére. A szállodai különtermek mellett a ún. Zsivány tanya, ill. a közeli csárda különleges környezetet kínálnak a megbeszélésekhez, tréninghez, csoportos programokhoz. 

A szálloda teljes területén ingyenes, vezeték nélküli internet hozzáférés biztosított. (Wi-Fi)

Technikai felszereltség: pin wand, flipchart, dvd-, és cd-lejátszó, VHS-lejátszó, írásvetítő, vetítővászon, televízió, laptop, diavetítő, projektor, hangosítás, szinkrontolmács berendezés.

A szálloda szomszédságában található csárda, ill. a zsivány tanya épülete  30-50 fős csoportok éjszakába nyúló zavartalan mulatozásának kiváló helyszíne.

 

Szépalma ízei

Szépalmán valószínűleg sikerül "lelassítanunk" egy kicsit, így olyan élményekben és érzésekben is részünk lehet, amelyek korábban ismeretlenek, érzékelhetetlenek voltak számunkra. Ha séta alkalmával belehallgatunk az erdő csendjébe, megcsodáljuk a Kőris-hegy mögött lenyugvó napot, vagy esti sétánk során elnézegetjük a csillagok százait a fejünk felett, biztosan megnyugszunk egy kicsit. Könnyen megeshet az is, hogy előbújik a "gourman", hiszen időnk és lehetőségünk is adódik a finomságok ízlelgetésére, a kiváló borok kóstolgatására. Mátyás király kedvenc erdeiben járunk, érdemes hát megállni, és elfelejteni egy kicsit a XXI. századot. A Bakonyban nem csupán vadászatnak, lovaglásnak, de bornak és evésnek is hagyományai vannak. Szépalma vendégei kellemes kényeztetésben részesülnek. Alapos és kritikus előkészítés eredményeként azt kapják, amire a legjobban vágynak: figyelmet, minőséget, barátságos gondoskodást.

Étlapunkon a tradicionális és a korszerű magyar konyha ételei mellett szerepelnek a környék specialitásai, de található rajta néhány svájci gasztronómiai érdekesség is. A nyersanyagok kiválasztásánál a környékbeli forrásokat részesítjük előnyben.
Konyhánk különleges ízeihez saját fűszerkertünk gondosan nevelt friss fűszernövényei is hozzájárulnak. Rendszeresen frissülő borlapunkon kitűnő magyar borok, újdonságok és igazi különlegességek is szerepelnek.

Favory éttermünk az a´la carte étkezések, gyertyafényes vacsorák mellett az ünnepi fogadások, esküvők helyszíne. Az étterem teraszáról különleges kilátásban gyönyörködhetünk: a tó mögötti dombon kiváltságos lovak élvezik a szépalmai élet páratlan nyugalmát, a háttérben pedig a Bakony legmagasabb csúcsa, a Kőris-hegy látható. Szebbet aligha lehetne festeni! A terasztól néhány lépésre, a "Nagy Förtés" tavacska partján lévő grill terasz szép idő esetén csapatépítő főzés vagy grillezés, télvíz idején vidám, forralt boros "eszkimó-party" helyszíne.

A szálloda szomszédságában 50 fő befogadóképességű rusztikus csárda és a kb. 30 fős zsivány tanya a csoportok éjszakába nyúló zavartalan mulatozásához kínál felettébb hangulatos és szeparált helyszínt. Borkóstoló, teadélután, grill-vacsora, csapatépítő főzés, vagy akár karaoke-party programok is megrendezhetők itt.

 

Családbarát szálloda

Ha családi körben, gyermekeink társaságában szeretnénk eltölteni szabadságukat, Szépalmán jó helyen járunk. A hatalmas zöld területeken otthonosan és biztonságban érezheti magát gyermek és szülő egyaránt. A gondosan rendben tartott farmon láthatunk mangalicákat, szürke marhákat, kutyát, macskát és mókusokat is, de akár a hatalmas traktorokra is felülhetnek a kíváncsi kissrácok. Lovainkra gyakran évekkel az első látogatást követően is név szerint emlékeznek a gyerekek. A birtok és a környező erdő önmagukban is sok érdekes programot kínálnak, de a szolgáltatások kialakításánál tudatosan is törekedtünk arra, hogy vendégeink minél kellemesebben és tartalmasabban tölthessék el idejüket nálunk. A szálloda melletti csárdában, ill. a gyermek faluban álló Zsivány tanyán rendszeresen szervezünk agyagozás, csuhézás, bőrözés, gyöngyfűzés, arcfestés programokat, a szabadban pedig íjászat, lovas kocsizás, családi vetélkedők, vagy erdei kincsvadász programok várják a vendégeiket. Szeretettel és felkészülten várjuk a gyermeket Szépalmán, és ritkán tapasztalt rugalmassággal találkoznak a kisbabákkal érkező családok is nálunk.

Bébibarát felszereléseink:

 • cumisüveg, cumisüveg melegítők
 • bébiőrök
 • babaágyak
 • kenguru a bébikkel történő kiránduláshoz
 • babakádak
 • babakocsik
 • etetőszékek, bébiételek
 • higiénikus pelenka kuka
 • pelenkázó asztal
 • lázmérő
 • gyermekbiztos konnektorok

Gyermekbarát szolgáltatások:

 • gyermek lovagoltatás, családi lovas kocsizás
 • játszótér a parkban, játszószoba a szállodában
 • bowling - gyermekek számára terelő korláttal (bamber)
 • biliárd
 • gyermek felügyelet
 • etetőszék, gyermekmenü, gyermek evőeszközök
 • füstmentes szálloda, füstmentes étterem
 • gyermekkönyvek, gyerekfilmek
 • rajzolás, festés, kézműves programok lehetősége
 • gyermek fellépők a fürdőszobákban
 • bili, wc-ülőke szűkítő
 • gyerekágyak, járóka, pótágyak, összenyitható családi szobák és apartmanok
 • gyermek kerékpárok, gyerekülés kerékpárra
 • biztonságos és akadálymentesített közlekedés
 • lovak, magyar szürke marhák, mangalicák, cicák, kutyák, mókusok
 • füves focipálya, erdei tornapálya
 • asztalitenisz, csocsó, kerti sakk
 • szervezett családi és gyermekprogramok (pl. kézműves foglalkozások, lovas táborok),
 • télen szabadtéri jégpálya, gyermek korcsolya, szánkók

A szállodai családi lakosztályai mellett a lovas gyermekfaluban található apartmanok is ideális szálláshelyet kínálnak a gyermekekkel érkező családok, baráti társaságok számára, de kedveltek a kutyákkal érkező vendégek körében is. Két épületben összesen 4 kétágyas és négy hatágyas szoba található itt. A lakóépületek szomszédságában álló Zsivány tanyán kézműves programok, filmvetítés, csocsó és különböző társasjátékok várják a családokat.

 

Gyerekfarm

Ha Szépalmára látogatunk a szállodai elhelyezés helyett választhatjuk szálláshelyként a 2012-ben épült impozáns gyermekfalu lakóépületeit is, ahol a szülők kényelmes franciágyas szobákban, a gyermekek hangulatos, emeletes ágyakkal berendezett összkomfortos gyermekszobákban lakhatnak. A 2 lakóépületben összesen 8 szoba található, így akár nagyobb baráti társaságok is üdülhetnek itt együtt. A szobák kiválóan alkalmasak a kutyával érkező vendégek fogadására is. Mivel a lakóépületek 30 méteres távolságban található a játszótér, különösen kedveltek az itt található szobák a gyermekekkel érkező családok körében. A faluban lakó vendégek természetesen a szállodában elhelyezett vendégekhez hasonlóan bármikor igénybe vehetik az étterem, a wellness-részleg, vagy akár a lovarda szolgáltatásait. 

A Lovas Ligetben található a Zsiványtanya épülete, ahol kézműves programok, filmvetítés, csocsó és különböző társasjátékok várják a családokat. Ez az épület egyébként családi étkezésekhez és megbeszélésekhez is igénybe vehető.

 

Kutyabarát szálloda

A Szépalma Hotelben nem csak a szülők és a gyermekek, de házi kedvenceink, a négylábú családtagok is szívesen látott vendégek. Szállást nem csupán a szálloda szobáiban tudunk számukra biztosítani, de kényelmesen együtt lakhatnak gazdáikkal a szálloda vagy az Eszterházy birtok lakosztályaiban  vagy a Lovas Liget lakásaiban is. Bárhol is kapjanak elhelyezést a kutyusok, csak néhány lépés választja őket el a többezer hektáros erdőktől, mezőktől, ahol gond nélkül le tudják vezetni felesleges energiájukat. A szállodába való visszatéréskor lehetőséget biztosítunk a kutyusok lábainak letörlésére. A szálloda bejáratánál és a belső kert különböző pontjain található itatókban mindig gondoskodunk friss vízről.

Kapcsolatrendszerünkbe nem csupán közeli állatorvosok, kutyakozmetikusok és lelkes kutyatartó törzsvendégek tartoznak, de a környező erdők erdészeivel és hivatásos vadászaival is igyekszünk jó kapcsolatot ápolni. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy szállodánk nyitása óta nem veszett el és nem sérült meg vadászat alkalmával egyetlen négylábú vendégünk sem. Szállodánk rendelkezik chip-leolvasó készülékkel, így a hozzánk kóborló kutyusok többsége hamar visszakerül gazdájához.   

Tisztelettel kérjük vendégeinket, hogy a szálloda területén, a játszótéren, az istállók és karámok közvetlen közelében szíveskedjenek kutyáikat pórázon tartani. Előzetes egyeztetés szerint néhány órára szívesen gondoskodunk a kutyák megőrzéséről is, amennyiben a gazdiknak más elfoglaltsága (masszázs, lovaglás, focimeccs...stb.) adódna.

A kutyák, macskák elhelyezését szállodai szobáinkban és külső lakosztályainkban 2500,-Ft/kutya/éj áron vállaljuk.

 

Csapatépítés, tréning

Ha létezik ideális helyszín céges tréningek és csapatépítés szervezéséhez, akkor Szépalma ilyen. Szűk szurdokok, sziklás emelkedők és barlangok bújnak meg a százéves tölgyek árnyékában. Bármerre is indulunk el a szállodából, néhány percen belül megdöbbentő tisztaságával, izgalmas kiismerhetetlenségével ölel bennünket körül a Bakony. A Szépalma Hotel bejáratától 200 m távolságra található a szálloda magaskötél-pályája, amely a csapatépítő outdoor feladatok izgalmas és felettébb tanulságos feladatait kínálja a résztvevőknek. A Szépalma Hotel kiváló infrastruktúrával és az outdoor csapatépítő játékok előkészítésében, szervezésében és teljes körű lebonyolításában nagy tapasztalattal áll a megrendelők rendelkezésére.

Az alábbiakban ismertetünk néhányat ezekből a programokból.


Magaskötél-pálya - Csalódjunk kellemesen saját magunkban!

A szálloda mögötti erdőben található magaskötél-pálya feladatai bár első ránézésre hasonlítanak a kalandparkok állomásaira, de azoknál egyrészt magasabban vannak (10-12 m) másrészt az egyéni feladatvégzés helyett itt nagyobb hangsúlyt kap a csoport tagjainak együttműködése. Miközben a feladatot végzők hegymászó beülőkben a magasban vannak, biztonságukról a biztosító köteleket tartó földön lévő csapattársak gondoskodnak.

Stratégiai lézerharc

A lézerharc egy mozgalmas stratégiai csapatépítő program, amely a paintball és a számháborúzás élményét a 21. századi számítógépes technikával ötvözi. Két csapat küzdelméről van szó, amelyek miközben egy összetett küldetést teljesítenek, infravörös sugarakat kibocsátó fegyverekkel „vadásznak” egymásra. A siker feltétele egy működőképes stratégia kidolgozása, és annak fegyelmezett követése. Vajon képesek-e a résztvevők összehangolt csapatmunkára és hatékony kommunikációra kiélezett helyzetben is? Nem csupán a gyorsaság, ügyesség és a csapatmunka számít, de az eszközök minél pontosabb használatára is szükség van. A fegyverek infravörös sugarakkal működnek, teljesen ártalmatlanok a környezetre és a résztvevőkre is.

Csapatépítő főzés - avagy edd meg, amit főztél!

A program első részében egy kalandos kirándulás során a csapat összegyűjti az ebéd vagy vacsora hozzávalóit, amelyek a környező erdő különböző pontjain találhatók. Nem feltétlenül gombákra, bogarakra vagy pondrókra kell gondolni :-), hanem az ételek gondosan becsomagolt és elrejtett összetevőire (fűszerek, burgonya, hagyma, fokhagyma…stb) amelyekhez térképek, tájoló és gps-készülékek vezetik a résztvevőket. A hozzávalók összegyűjtése után visszaérkező csapatok közösen készítik és fogyasztják el az ételeket, amelyek lehetnek bográcsban főtt egytálételek, de a grillezés lehetősége is biztosított. A szálloda közelében található hangulatos csárdában és a zsiványtanyán a csapatok rossz idő esetében is jó hangulatban főzhetnek, süthetnek maguknak.

Főzőverseny

A program lehet túrával és ételvadászattal tarkított, de kezdhető azonnal az ételek és eszközök átvételével is. A lényeg az, hogy a kisebb csapatokra osztott résztvevők önállóan, külső segítség nélkül készítik el, majd tálalják az ételeket, amelyeket a Szépalma Hotel konyhájának mesterszakácsa értékel. A résztvevő csapatok díjazása megegyezés szerint történik.

Szépalmai próbatételek

A csapatoknak egy kisebb túra keretében a sportpályán, az erdőben, ill. a farmon kell különböző ügyességi feladatokat teljesítenie. Az elvégzendő próbatételek számát és jellegét a rendelkezésre álló idő, a csoport összetétele, és a programra fordított keretösszeg alapján állítjuk össze. Jellemző feladatok: gps-es kincskeresés, lovas kocsis ügyességi gyakorlatok, mocsáron való átkelés, íjászat, vakon történő sátorépítés…  

A jó helyen és jó időben megrendezett csapatépítő tréning sokat segíthet a belső kommunikáció hatékonyságának, a szervezet működésének javításában. A Bakony közepén álló, minden zavaró hatástól mentes Szépalma Hotel egyedülálló környezetet és rugalmas hátteret kínál a különböző céges programokhoz, legyen kommunikációs tréningről, extrém teljesítménytúráról, csapatépítő főzésről, gps-es kincskeresésről, vagy játékos akadályversenyről szó. Testre szabott ajánlatunkat néhány órán belül eljuttatjuk Önhöz.

A porva-szépalmapusztai Szépalma Hotel és Ménesbirtok SZÉP Kártya elfogadóhely.

 

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep