Mit:
Hol:          
Kolibri Panzió, Baja
67ad-baja-kolibri-panzio-1.jpg 09fc-baja-kolibri-panzio-9.jpg e996-baja-kolibri-panzio-6.jpg 8053-baja-kolibri-panzio-7.jpg 764a-baja-kolibri-panzio-8.jpg
50f4-baja-kolibri-panzio-4.jpg 2bd7-baja-kolibri-panzio-5.jpg 0022-baja-kolibri-panzio-3.jpg 623b-baja-kolibri-panzio-2.jpg
Kategória:Panzió Pontos cím:6500 Baja, Batthyány L. u. 18.
SZÉPkártyák: OTP,K&H Földrajzi régió:Dél-Alföld
Email cím:panzio@kolibribaja.hu Telefonszám:06-79-321-628
Weboldal:http://www.kolibribaja.hu/

SZÉP Kártya elfogadóhely - Baja - Kolibri Panzió

A Kolibri Panzió Baja belvárosában, a Szentháromság tértől 50 méterre, egy csendes kis utcában található. A város egyik legrégebbi panziója 2004 óta teljesen átalakítva és kibővítve, új bútorokkal és vizes blokkokkal várja vendégeit.

Az alagsori 12 személyesmodern pince kiválóan alkalmas rendezvények tartására, a földszinti 20 személyes presszóban az állandó internet kapcsolatot a vendégek ingyen használhatják.
Az első emeleten a konyha-étkező mellett 5 szoba található, a tetőtérben pedig a társalgó és újabb 5 szoba helyezkedik el. A rendelkezésre álló szobáinkban 2 pótággyal összesen 22 fő elhelyezését tudjuk vállalni.

Baja Magyarország déli határán fekszik, Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa. Vízi közlekedés szempontjából is jelentős szerepe van a városnak, a Duna- Majna- Rajna vízi út egyik kikötője.

Baja városa egyre kedveltebb turisztikai célpontja mind a hazai, mind a külföldi vendégeknek. Nem véletlen, hiszen természeti és kulturális értékei, rendezvényei, létesítményei igen vonzóak. A város adottságai kiválóak, gazdag programokat kínálnak az ide látogatóknak.

A Duna és a Sugovica számos látnivalót és szabadidős lehetőséget nyújt. Hajózás, fürdés, vízitúrák, horgászat várják a vendégeket. Természeti látnivalóink ezzel még nem értek véget. Baja közvetlen környékén terül el a Gemenc, amely szépségével igazi felüdülést jelent a túrázóknak. Ez az érintetlen szépség, gazdag vad- és növényvilággal, a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. A város értékes építészeti értékei, gazdag programjai, gasztronómiai értékei és tradíciói igazán vonzó úti céllá teszik Baját

A város számtalan lehetőséget nyújt a szabadidő aktív eltöltésére. Ez az a hely, ahol senki sem unatkozhat! Természeti értékeink számos lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. A Duna és a Sugovica a leggazdagabb szabadidős helynek bizonyul, hiszen a vízitúrákon át, a kenutúrákig és a horgászatig számos lehetőséget rejtenek. A város környéke pedig akár gyalogos, akár kerékpártúrákhoz is tökéletes helyszínt nyújt.

Fürdőzés

A gyönyörű bajai belváros képének meghatározója a Sugovica, a Duna holtága. Homokos partjával, fűzfáival ez a környék legkedveltebb ingyenes strandja. Nyaranta fiatalok társasági életének legfőbb színtere, reggeltől napnyugtáig tartó fürdőzésekkel, labdajátékokkal, csónakázással, napozással.

Vízi sport

A vizek szerelmesei Baján szinte az összes vízi sportot kipróbálhatják, lehetőség van vízisí, motorcsónak, kajak, kenu, kielboat és jet-ski bérlésére is.

Sétahajózás

Kedvelt kirándulási forma a sétahajókázás. A baja környéki vízi világot megismerni vágyó turisták a Petőfi-szigetet hajózhatják körbe, vagy a gemenci Duna szakaszon, ill. kedvező vízállás esetén a mellékágakban is hajózhatnak a Gemenc, a Veránka, vagy a Déri sétahajó előzetes egyeztetés szerint bérelhető, sőt kisvonatozással, étkezéssel, idegenvezetéssel kombinált programok is megvalósíthatóak.

Vízitúra

Mesés élményben lehet része mindazoknak, akik a Nagy-Dunán lefelé haladva vágnak neki kalandos vízi túrájuknak, hiszen zátonyos kis szigetcsoportok várják a kirándulókat. Feltétlenül szerelkezzünk fel élelemmel, labdával, naptejjel, nem utolsósorban napernyővel, ugyanis ha már kikötöttünk, érdemes az egész napunkat rászánni a maradásra!

Horgászás

Baja vízi város, így nagy hagyományai vannak a horgászatnak. A város főterétől már 50-60 méterre is hódolhatnak szenvedélyüknek a horgászok. A környék vizei, a Sugovica, a Kék-tó, a Dunavölgyi-csatorna, a dunai holtágak, valamint a Duna folyó számos lehetőséget kínálnak, ugyanis engedéllyel szinte bárhol horgászhatóak. A várostól délnyugatra kezdődő Szeremlei Holt-Duna, valamint a Duna menti községek horgászvizei szintén felejthetetlen élményt nyújtanak. Napi-, heti-, és éves jegyek válthatók érvényes tagsággal rendelkezők részére a Bajai Sporthorgász Egyesületnél (Baja, Petőfi-sziget), valamint a bajai horgászüzletekben.

Halászeszköz-bemutató a gemenci erdőben

Kirándulás lovas-fogattal az ártérbe, hagyományos népi halászeszközök használatának bemutatása (dobóháló, varsafélék), a hálókötés fortélyai, rögtönzött kanálkészítés dunai kagylóból. Bajai halászlé fogyasztása. Városnézés lovas fogattal, idegenvezetővel. Jelentkezni a programra Pencz József kishalász-szerszám készítőnél lehet Tel: 06-70/382-4490.

Kisvasutazás

Indulás a Gemenci erdőbe menetrendi, nosztalgia és különvonatokkal a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjából, nyári, ill. téli menetrend szerint, minden nap. A kisvonatozás kiegészíthető kiállítások, természetfilmek megtekintésével, szakvezetéssel a tanösvényeken, kerékpár és kenubérléssel, túravezetéssel, vagy pl. étkezéssel.

Amire minden bajai büszke: Bajai Halászlé

A bajaiak Európa halevő rekorderei az évi 6,6 kilogrammos egy főre jutó mennyiséggel. Baja városa 1996-ban ünnepelte várossá nyilvánításának 300. évfordulóját. Ez alkalomból a város főterén 463 bográcsban főtt azonos recept alapján a híres bajai halászlé. A főzéshez 3 tonna halat, 300 darab vöröshagymát, 150 kilogramm paprikát és 4000 liter vizet használta, az ínyencséget 6000 vendég fogyasztotta el. A legidősebb halfőző 76 éves, a legfiatalabb 12 éves volt. A rendezvényt 1996 óta minden évben megtartják.

A bajai Kolibri Panzió SZÉP Kártya elfogadóhely.

Térképes kereső
terkepes-kereso-kepMiért a szep-kartya.com?
  • Minden fontos információ a Szép Kártyáról egy helyen
  • A legjobb árakon foglalhat az elfogadóhelyek értékesítésén
  • Dinamikusan bővülő elfogadóhelyi adatbázis
  • Közvetlenül az elfogadóhelynek fizet
  • Nincs sem foglalási, sem közvetítési díj
  • Folyamatos nyereményjátékok
Időkép
Útvonalterv

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep