Mit:
Hol:          
Grand Hotel Glorius Makó, Makó
8457-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-1.jpg 8206-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-3.jpg d8db-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-9.jpg 9982-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-2.jpg 56f4-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-6.jpg
cf79-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-5.jpg 4afc-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-7.jpg 0a81-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-8.jpg 153f-grand-hotel-glorius-mako-szep-kartya-elfpgadohely-4.jpg
Kategória:Szálloda**** Pontos cím:6900 Makó, Csanád Vezér tér 2.
SZÉPkártyák: OTP,MKB,K&H Földrajzi régió:Dél-Alföld
Email cím:info@glorius.hu Telefonszám:+36 62 511 060
Weboldal:http://glorius.hu/

SZÉP Kártya elfogadóhely - Makó - Grand Hotel Glorius Makó

A Grand Hotel Glorius Makó az országban egyedülálló design szálloda, mely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. Az art deco ihlette négycsillagos hotel a belvárosban, a Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában várja vendégeit, különleges gasztronómiai kínálattal és kiváló wellness szolgáltatásokkal.

A Hotel Glorius azonban nem csak a múltba révedésről szól: egy régi nagy korszak elevenedik meg modern minimalizmussal ötvözve. Ez adja a keretet kiemelkedő szolgáltatásainknak, melyek garantálják, hogy a pihenés és szórakozás élménye teljessé váljon.

Így jön létre a Glorius világa: az elegáns kávéház napsütötte teraszán, a fasor összeérő lombjainak boltíve alatt ráérősen kortyolgatni a Hotel borkínálatának remekeit, vagy megízlelni a kiváló séf alkotta gasztronómiai különlegességeket. Egy könnyű séta után feltöltődni az emeleti panoráma-szaunában, ahonnan pompás kilátás nyílik a Hagymatikum egyedülálló épületére.

Edzőterem, masszázságyak, vagy a Hagymatikum fürdő, kizárólag a szálló vendégei számára fenntartott szolgáltatásai biztosíthatják még a test és szellem tökéletes felfrissülését.

A Hotel Gloriusban az exkluzív környezet, a vendégek kényelmét szolgáló praktikussággal társul. Így lehetséges, hogy elegancia és otthonosság nálunk szétválaszthatatlan egységet alkotnak.

 

SZOBÁINK

Classic szoba

Classic szobáink a szálloda 3. emeletén a legfelső szinten találhatóak. Mint minden emeleten az elegancia, a kényelem és a modernitás elengedhetetlen kelléke az 1 vagy 2 pótággyal felszerelhető szobáinknak ezen a szinten is. Franciaágyas illetve twin szobáink zuhanyzóval felszereltek.

Standard kétágyas

Az exkluzív enteriőr és a praktikus, modern berendezés harmóniája a Glorius szobáinak védjegye. A Hotel mindegyik standard kétágyas szobája 20 - 23 m2 alapterületű, egylégterű, fürdőszobás, zuhanyzóval felszerelt. A szobák nagyobb részében franciaágy van, 13 szobában twin ágyak találhatók. A szobák csendesek, kilátással a Hagymatikumra, illetve az út, vagy a kert fáira. 3 szobához tágas terasz is tartozik. A szobaár magába foglalja a wellness-, fitness szolgáltatások használatát, parkolóhelyet.

Superior sarokszoba

A Hotel Glorius superior szobái a különleges belső kialakítás révén egyedi élményt kínálnak.Az első és második emeleti, ívelt falú sarokszobákat lágyan borítja fénybe a három ablakon is besütő nap. A szobák egylégterűek, fürdőszobával, zuhanyzóval felszereltek. Berendezésük az egész hotelre jellemzően ötvözi a hangulatos exkluzív designt és a praktikus modernitást. A szobaár magába foglalja a wellness-, fitness szolgáltatások használatát és a parkolóhelyet.

Superior nászutas szoba

A nászutas szoba a legfelső szinten, a tetőtérben található. Itt minden adott ahhoz, hogy a párt semmi se zavarhassa meg pihenésében. Fő specialitása a tágas fürdőszoba, melyben pezsgőfürdő kád is helyet kapott. A szoba egylégterű, fürdőszobás, zuhanyzóval felszerelt. Berendezése az egész hotelre jellemzően ötvözi a hangulatos exkluzív designt és a praktikus modernitást. A szobaár magába foglalja a wellness-, fitness szolgáltatások használatát és a parkolóhelyet. Kérésre egyedi bekészítést (pl. hűtött pezsgő) biztosítunk.

 

GLORIUS ÉTTEREM ÉS KÁVÉHÁZ

A Glorius Étterem egydi kínálata és impozáns enteriőrje a 20-as évek luxusát idézi meg. Ezt a korszakoraz új, minőségi élmények keresése jellemezte.

Kiváló séfünket is ez a tökéletességre törekvő elhivatottság vezette, amikor gondos munkával megalkotta a Glorius Étterem különleges ízvilágát és egyedi étlapját. A simogató fényekkel kivilágított étteremben kellemes zene és a figyelmes kiszolgálás is biztosítja, hogy egy remek vacsora felejthetetlen élménnyé váljon. A gasztronómiai remekművek mellett a Glorius borválasztéka teheti teljessé a kulináris élvezeteket. A Glorius kávéház a békeidők védjegyének számító, szinte elfeledett, egyszerre bohém és elegáns kávéházi hangulatot kelti életre.

A Glorius Étteremben tematikus esteket is szervezünk, illetve lehetőséget biztosítunk zártkörű rendezvényekre is.

 

PROGRAMAJÁNLATUNK

Hagymatikum

Makó fő büszkesége a 2012 elején megnyitott, Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum termálfürdő.

A Hagymatikum egyedülálló belső tereivel és a műalkotásnak is tekinthető tetőszerkezetével az organikus építészet egyik magyarországi remekműve. 15 élmény és normál medencével, wellness- és gyógyászati részleggel, kiterjedt szaunavilággal, külön gyermekek számára kialakított résszel, étteremmel, szépészeti - és természetgyógyászati részleggel várja vendégeit.

A gyógyító hatású termálvíz miatt is érdemes ideutazni, de a különleges kültéri, és fedett medencék és a számos program is vonzó lehet azoknak, akik teljes testi-lelki feltöltődésre vágynak. A fürdő és a Hotel Glorius szoros együttműködésének köszönhetően a Glorius vendégei szabadon látogathatják a Hagymatikumot, illetve bizonyos szolgáltatás csomagok kizárólag az ő számukra lettek kialakítva.

Lombkorona sétány

Ez a csaknem 200 méter hosszú sétány nevéhez híven valóban a fák lombkoronái közé vezet.

A levegőben elhelyezett, függőhíddal és pihenőkkel kialakított útvonalon a kilátótoronyig haladva megfigyelhetjük a helyi élővilág gazdagságát és megcsodálhatjuk az elénk táruló nem mindennapi panorámát. Az út végén a bátrabbak egy hosszú csőcsúszdán juthatnak vissza a földre.

Újszerű élményt jelent a fák koronáinak világát testközelből is megismerni. Minél feljebb jutunk a lombkorona felső szintjei felé, annál inkább megváltozik körülöttünk a világ, más élőlények, madarak jelennek meg. Még ugyanaz a fa is más arcát mutatja fentről, a magasban elterülő szellős, napfényes ágait szemlélve, mint alulról, a vastag törzse mellől feltekintve. Egy függőhíddal kezdődik az út, mely a Hagymateraszon át a Lombkorona sétányban folytatódik, majd az ügyességet is próbára tevő Dzsungel függőhíd után a kilátóból a bátrabbak egy óriáscsúszdán keresztül „érhetnek földet”.

Maros Kalandpart

A kalandpark a Maros-parti strandnak is helyet adó üdülőtelepen helyezkedik el.

2011-re épült ki a kalandpálya, valamint született újjá a strand korszerű infrastruktúrával; öltözőkkel, tusolókkal, büfével. A kalandpark különlegessége a 159 méter hosszúságú canopy-pálya, mely Magyarországon egyedülálló módon a folyó két partja között van kifeszítve.

A gyerekek és felnőttek által is látogatott kalandpark különböző nehézségű elemeit az ártér fáira rögzítették. A Maros esetleges kiöntése esetén azok leszerelhetőek, az árhullám levonulása után pedig visszahelyezhetőek. A gyerekpályát 19 db, a talajhoz közelebb elhelyezett eszköz alkotja, míg a felnőtt pálya 25 db, 3-4 méter magasságban kialakított elemből tevődik össze.

Hagymaház Kulturális Központ

A Hagymaház Makó, színháztermet is magába foglaló, kulturális központja, mely a belvárosban, a Posta utcában található. A Makovecz Imre tervezte, organikus, négytornyú épület a város és a szűkebb régió egyik legismertebb látványossága.

A Hagymaház ad otthont Makó színháztermének is. 2006 óta a szabadtéri színpad előtti térre alkalmi, mobilizálható nézőtér húzható fel, amely Csongrád megye második legnagyobb ilyen jellegű nézőtere, 3000 fő befogadására képes.

Az épület az organikus építészet ékes példája, tornyai égbeszökő növényeket idéznek, alapjai, mintha a földből nőnének ki. A fehérre meszelt falfelület az alföldi tanyavilág házaira emlékeztet. A színházterem hátrafele nyitható, így a szabadtéri nézőtérről is láthatóak az előadások. A nézőtér fölé boruló mennyezet az égboltot jelképezi.

Az épületben kávéház, több iroda és klubhelyiség, valamint egy emeleti pódiumterem található. Ez utóbbiban tekinthető meg Kocsis Imre Lakodalom című monumentális méretű festménye.

Az épület küldetését Makovecz Imre fogalmazta meg legszebben:

„Kívánom minden makói polgárnak, hogy a saját szellemi otthonának tekintse ezt az épületet.”

Makói Hagymafesztivál

A Makói Hagymafesztivál gazdag és értékes hagyományokra épülő rendezvény, mely több mint 20 éves múltra tekint vissza. Az évek előrehaladtával egyre bővült a fesztivál szakmai és szórakoztató programja.

Ma már ismert előadók koncertjei, gasztronómiai különlegességek és egyéb programok várják az érdeklődőket.

Minden év szeptemberének első hétvégéjén kezdődik a város legnagyobb rendezvénye, a Makói Hagymafesztivál. Az immár háromnaposra bővült fesztivál pazar programkínálattal vár mindenkit Makó főterén.

A hagyományokhoz híven ilyenkor kiállítók érkeznek és mutatják be termékeiket és kézműves áruikat, ezzel igazi színes forgatagot alkotva. Ezen kívül családi programok, játszóház, gyermekkoncertek, gasztronómiai különlegességek és rengeteg látnivaló teszi teljessé az eseményt.

Kajaktúra a Maroson

A jó idő elérkeztével egyre több lehetőséget kínál a Maros, mely az ország egyik, vízi sportokra legalkalmasabb folyója.

Júniustól rendszeresen kerül sor kajaktúrákra, melyeken egyaránt jól érezhetik magukat kezdők és tapasztalt vízi túrázók is.

A helyi Tourinform Iroda szervezésében minden nyáron szerveznek kajaktúrákat a Maros folyón. A minimum 15 fős túrák a Makó-Ferencszállás és Nagylak-Makó szakaszon haladnak szakemberek vezetésével. Kezdők és haladók egyaránt részt vehetnek az izgalmas úton, mely nagyszerű közösségformáló, sőt egyéniségfejlesztő esemény.  A szükséges eszközök (pl. kajakok) szállításáról a szervezők gondoskodnak, illetve kérés esetén a jelentkezők hazautazásában is tudnak segíteni.

A makói Grand Hotel Glorius Makó SZÉP Kártya elfogadóhely.

Térképes kereső
terkepes-kereso-kepMiért a szep-kartya.com?
  • Minden fontos információ a Szép Kártyáról egy helyen
  • A legjobb árakon foglalhat az elfogadóhelyek értékesítésén
  • Dinamikusan bővülő elfogadóhelyi adatbázis
  • Közvetlenül az elfogadóhelynek fizet
  • Nincs sem foglalási, sem közvetítési díj
  • Folyamatos nyereményjátékok
Időkép
Útvonalterv

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep