Mit:
Hol:          
Ági Pilates, Szigetmonostor
ea87-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-7.jpg b44c-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-10.jpg 1641-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-8.jpg 594f-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-1.jpg 835e-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-11.jpg
a31c-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-3.jpg c220-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-5.jpg e0dc-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-6.jpg a00d-agipilates--es-onismereti-szuperhetvege-szep-kartya-2.jpg
Kategória:Rekreáció Pontos cím:2015 Szigetmonostor, 2015 hrsz 057/2
SZÉPkártyák: OTP,MKB,K&H Földrajzi régió:Budapest–Közép-Duna-vidék
Email cím:agi@agipilates.hu Telefonszám:+36-20-957-4426
Weboldal:http://www.agipilates.hu/

SZÉP Kártya elfogadóhely - Ági Pilates

Pilates - A mozgás, amelytől
10 alkalom után jobban érzed Magad,
20 után látványosan jobban nézel ki,
30 után pedig ... a párod szemében szikra lobban, ha Rád néz!

Próbálkoztál már Te is sokféle tornával, de eddig még nem sikerült megtalálnod azt a mozgásformát, amely tényleg Neked való?

Az aerobic és step órákat nem tudod, vagy nem is akarod végigugrálni (a bonyolult koreográfiával amúgy is ki lehetne kergetni a világból!), az alakformáló órák 120. lábemelés utáni unalma pedig minden, csak nem motiváló számodra?

Valami másra vágynál! Talán Magad sem tudod, mire... Olyan mozgásra, amely nem szenvedés, hanem öröm forrása - és nemcsak akkor, mikor végre abbahagyod, hanem edzés közben is! Ami jólesően felfrissít, kikapcsolja tested-lelked és edzés végére még a problémáid is más dimenzióba kerülnek! Kétled, hogy létezik ilyen egyáltalán?

Pedig igen! Most már nagyon szeretnéd tudni, miről is beszélek én itt?

Engedd meg, hogy bemutassam Neked Pilates-t (ejtsd: pilátesz)! "Ő" végre egy olyan mozgásforma, amely akkor is Neked való és jól fog esni, ha:

 • már nem is nagyon emlékszel, mikor sportoltál utoljára
 • nem vagy már 20 éves
 • ki nem állhatod az "ugri-bugri" tornát
 • újdonsült anyukaként Magadra van a legkevesebb idod és energiád (pedig de jó lenne hamar újra formába lendülni.!)
 • a sok üléstől bizony-bizony néha érzed a hátad, vagy majd "leszakad" a derekad!
 • egyszerűen a legjobb formádba akasz kerülni!


Sőt! Fentiek közül bármely Rád is igaz, akkor a Pilates kimondottan a Te tornád!

"És fiúknak, való?" - hangzik el mostanában egyre gyakrabban felém a kérdés, az erősebbik nem képviselőinek szájából. "Mert mindenhol azt hallom, hogy ez amolyan "női torna"!" A világ legnagyobb TÉVEDÉSE... Melyre - viccesen - csak annyit szoktam válaszolni: hogy is hívták Pilates-t? Nem, nem Mary, de még csak nem is Kate, hanem Joseph volt a becsületes neve! Mr. Joseph Hubertus Pilates sérült 1. Világháborús katonák rehabilitációja közben fejlesztette módszerét, amellyel - többek között - a hamburgi rendőröket és profi boxolókat is edzett; vagyis sok-sok férfit.

Híres mondása szerint:
"Az embernek veleszületett joga a fizikai tökéletesség". Az EMBER pedig férfi is és nő is, tehát a Pilates módszer abszolút való - sőt, a férfiak genetikailag kötöttebb izomzata miatt én legszívesebben minden fiúnak megtanítanám - és nagy hatásfokkal alkalmazható férfiak esetében is (erről az én párom is tudna 1-2 dolgot mesélni, hisz őt sem hagyhattam ki belőle :-))! Tehát, fiúk, Pilates-re fel!!!

"Jó, jó, persze! Ez így mind szép és jó, de akkor most már azt is elmondhatnád, mitől is olyan jó ez a Pilates? És miért lesz nekem jobb, ha elkezdek Pilates-ezni?" - kérdezheted -  joggal! Nézzük, mit tud tehát "A Módszer"!

Egyre többet olvashatunk róla, lassan divatszóvá válik (csakúgy, mint a wellness, miközben alapjában véve fogalmunk sincs róla, mit is takar valójában.): írják, hasonlít a jógához, nevezik a kontroll művészetének és hívják gigantikus gerinctréningnek is, amiben mind van igazság, csak éppen ha nem tudsz semmit róla, ettől sem leszel okosabb! Mi is valójában a Pilates és mitől olyan különleges?

A Pilates a mélyrétegű törzsizmok erősítésére-nyújtására koncentráló, az egész testet tetőtől-talpig átmozgató mozgásrendszer, melyet a német Joseph Pilates fejlesztett ki a múlt század 20-as éveiben, majd csiszolgatta módszerét egészen 1967-ben bekövetkezett haláláig. Miért fontos, hogy erősek és ruganyosak legyenek a törzs mélyizmai?

Mert ha azok, képesek minden oldalról megtámasztani a gerincoszlopod, íly módon tehermentesítve azt. Igy végre megszabadulhatsz a hátfájástól, melynek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elgyengült tartóizomzat! Jobbá válik testtartásod és izmaid újból szimmetrikusan kezdenek működni (a "kezesség" miatt minden embernek - Neked is! - erősebb az egyik oldala. Csak figyeld meg Magad: ha jobb kezes vagy, általában mindent azon az oldalon csinálsz; a táskád is a jobb válladon lóg, igaz? Ha mégsem, akkor Te vagy a kivétel... :-)).

A Pilates gyakorlatok segítségével a beidegződött rossz mozgásminták, melyek végső soron az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához, hosszútávon tartáshibákhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezetnek, megszűnnek!

Joseph Pilates szerint: "Csak annyi idős vagy, amennyi a gerincoszlopod!" Lehetsz 60 évesen ruganyos, fiatalos, ha karbantartod  gerinced és 30 évesen is merev, mozdíthatatlan "betontömb", ha elhanyagolod! Próbáld csak ki: le tudsz hajolni előre úgy, hogy a tenyered a talajon, miközben térded nyújtva? Szóval, akkor talán hasznos lehet Neked is ez a módszer ... Pilates-szel gerincoszlopod fiatal és rugalmas marad - vagy ha már esetleg nem az, újra azzá varázsolhatod!

Tehát, ha sokat ülsz - akár autóban, akár a számítógép előtt - és keveset mozogsz; ha már fájdogál a hátad - ha még nem, akkor megelőzésképp -, mindenképp próbálkozz meg a Pilates-szel! Sokkal jobban fogod érezni Magad tőle - szellemileg is felfrissít! Vajon miben más még ez a módszer, mint pl. egy hagyományos alakformáló óra?

Először is: egy Pilates óra soha nem unalmas! Nem is lehet az, hiszen egy-egy gyakorlatból soha nem végzel 10-nél több ismétlést! Van, ahol már 6 ismétlés is bőven soknak fog tűnni, ha betartod az összes, testtartásra vonatkozó utasítást! Ez nem a mennyiség, hanem a minőség tornája!

Egy Pilates óra szép! A mozdulatok lágyak, áramlóak és kecsesek, ám ahhoz hogy ez kívülről ilyennek látszódjék, belülről hihetetlen koncentráció és kontroll szükséges - de ezt Te is meg tudod szerezni! (Pilates bácsi tudott valamit: módszere a balett, a jóga, a görög-és római edzésmódszerek, a küzdősportok és a torna mozdulatainak sajátos, magasabb szintre fejlesztett és szintetizált ötvözete).

Végül, de nem utolsó sorban: egy Pilates óra úgy elröppen, mint a szél! Észre sem veszed és már vége! Közben hihetetlen energiákat szabadít fel Benned, és jóleso sikerélményt nyújt Neked, mert meg tudtad csinálni! És tudod, miért? Mert tényleg meg tudod csinálni! Mert a gyakorlatok sajátos "építokockákból" állnak össze, melyekbol lépésrol-lépésre rakod össze az adott gyakorlatot.

Ez lehetőséget ad arra, hogy megállj, ha úgy érzed, a teljes gyakorlat még túl sok lenne! Nem kell megszakadnod, hogy megtanulj egy olyan gyakorlatot, amihez előbb még meg kell erősödnöd! Ez pedig tág teret biztosít fejlődésednek! (Soha ne feledd: a mozgás nyújtson mindig örömet, soha ne okozzon szenvedést, mert akkor örökre elmegy a kedved tőle! Hogy ez így legyen, ne csinálj semmit "túl": amit túl soknak, túl nehéznek érzel, az a szervezeted is túlterheli!)

Nos, ilyen egy Pilates óra! És milyen az eredménye (persze, rendszeres gyakorlás esetén)? Ez még izgalmasabb!

Szálkás, gyönyörű, hosszú izmok; karcsú és ruganyos test; erős hát hajlékony gerincoszloppal - és ami a legjobb az egészben, ehhez nem kell éveket küzdened! Hogy miért? Most egy kis anatómia (ne ijedj meg, nem lesz sok!): a mozdulatok zöme a már eleve megnyújtott izmoknak ad terhelést, vagyis a nyújtott izmot erősíti! Igy az izomrostok erősödnek, de nem vastagszanak meg - nem épül rájuk felesleges izomtömeg!

Most képzelj el egy bodybuildert és egy balett táncost - ugye, látod a különbséget?

A balett táncos Pilates jellegű mozdulatokkal dolgozik, a bodybuilder - akinek az a célja, hogy szép, nagy izmokat "gyúrjon" magára - nagy súlyokat emelgetve a hagyományos, erősítő módszerrel, általában (hacsak nem iktat be ő is egy kis Pilatest az edzéstervébe...) Te hogy szeretnél inkább kinézni?

Ha úgy, mint a balett táncos, akkor máris belekezdhetsz. Az eredmény garantált: leolvadó "úszógumi", helyén lapos, betonhas; formás, feszes comb és popsi, bomba alak, kecses tartás - ugye. mindig erről álmodtál?!

Remélem, az olvasottak hatására máris "megmozdult" Benned valami! Most gyorsan tedd is meg az 1. lépést egy másik, aktívabb, egészségesebb élet felé! Tudod, lépésről - lépésre ... Ne akarj egyszerre nagyot változtatni, apránként kicsiket és a siker nem marad el!

Ha bármikor elbizonytalanodnál, vagy valamiért "elkenődnél"; ha nem vagy biztos valamiben, hogy árt-e, vagy használ, csak írj, de hívhatsz is!

Kitartást és hitet!

Üdvözöllek: Ági


Az Ági Pilates SZÉP Kártya elfogadóhely.

Térképes kereső
terkepes-kereso-kepMiért a szep-kartya.com?
 • Minden fontos információ a Szép Kártyáról egy helyen
 • A legjobb árakon foglalhat az elfogadóhelyek értékesítésén
 • Dinamikusan bővülő elfogadóhelyi adatbázis
 • Közvetlenül az elfogadóhelynek fizet
 • Nincs sem foglalási, sem közvetítési díj
 • Folyamatos nyereményjátékok
Időkép
Útvonalterv

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep