Mit:
Hol:          
Tőserdei Apartmanok, Lakitelek
011e-2-sz.-apartman.jpg dccf-3_sz.apartman.jpg f9e8-4_sz.apartman.jpg 5dcc-udvar_1.jpg ec31-udvar_3.jpg
d295-toserdei-apartmanok-lakitelek-szep-kartya-1.jpg bde2-toserdei-apartmanok-lakitelek-szep-kartya-2.jpg 2f34-toserdei-apartmanok-lakitelek-szep-kartya-4.jpg f4a8-toserdei-apartmanok-lakitelek-szep-kartya-3.jpg
Kategória:Apartman Pontos cím:6065 Lakitelek, Nyár utca 1.
SZÉPkártyák: OTP,K&H Földrajzi régió:Dél-Alföld
Email cím:azimpex@freemail.hu Telefonszám:06-30/2-999-004
Weboldal:http://www.lakiteleknyaralohaz.5mp.eu

SZÉP Kártya elfogadóhely - Lakitelek - Tőserdei Apartmanok

Lakitelek szerves része a turisztikai szempontból kiemelkedő Tőserdő. Tőserdő Kecskeméttől 27 km-re délre fekszik. A Tisza, a vadregényes holtágak, ártér területek gazdag vad és élővilága különlegesen szép természeti környezetet jelent. Tősfürdő a gyógyulni vágyókat, míg a Holt-Tisza a pihenni, kirándulni szándékozókat várja. A Holt-Tisza mintegy 7 kilométer hosszú, a múlt században végrehajtott folyószabályozással alakult ki. Ebben a csendes, növényekkel és állatokkal gazdagon tarkított környezetben helyezkedik el a Kiskunsági Nemzeti Park területe, melynek egységei közül talán ez, a legkisebb a leggazdagabb tájképi szépségekben.

Az üdülőnk területén 5 db fedett, teraszos üdülő-apartman található. Az üdülő-apartmanok felszereltsége teljes körű: van hideg-meleg víz, zuhanyzó, wc, konyha, színes TV. Az üdülő udvara parkosított illetve akácossal van beültetve, amely a nagy melegben is hűs árnyékot nyújt a pihenni vágyók számára.

Az udvar központi részén található a tűzrakóhely, amely szalonnasütésre, bográcsozásra, grillezésre valamint flekkenezésre van kialakítva. Parkolásra az üdülő előtt van lehetőség. Az üdülő mellett termálfürdő található.

Az üdülőtől kb. 800 m-re található a Tisza egyik legnagyobb holtága, ahol szabadstrand van kialakítva. Az érintetlen, vadregényes tiszai holtág felejthetetlen élményt nyújt a horgászat kedvelőinek. Üdülőnk májustól szeptember végéig várja szeretettel a nyaralni vágyó családokat, baráti társaságokat.

Tőserdő: Tőserdő a Kiskunsági Nemzeti Park 382 hektár területű része. A 7 km hosszú Holt-Tisza-meder az 1850-es években végzett folyószabályozás következménye. Déli ága zsilipen át kapcsolódik a Tiszához, északi részén holtága mocsárrá töltődött föl (Dög-Tisza). A holtágat szegélyező galériaerdő az alpári égeres és rét élővilága még a Tisza-szabályozás előtti állapotokat őrizte meg. Gazdag aljnövényzetét a mocsári páfrány, a sárga nőszirom, az erdei varázslófű és a kerek repkény tömeges előfordulása teszi változatossá, szemet gyönyörködtetővé. Állatvilágának ritkaságai: a kecsege, a mocsári béka, a vízisikló és a tavidenevér.

Tőserdei szabadstrand: Tőserdei szabadstrand (a Holt-Tisza hídjánál) a kiváló fürdési lehetőség mellett a Holt-Tisza szépségeit a Makovecz Imre által tervezett kilátóból, a sárga jelzésű turistaút segítségével vagy csónakázva egyaránt felfedezhetjük.

Tősfürdő: A fürdő 4 hektáros, parkosított, ligetes területen helyezkedik el. A fürdőt tápláló termálvizet egy 1970-es fúrás alkalmával találták ivóvíz helyett. A kút 1050 méter mély, víz hőmérséklete 42 C. A víz alkáli hidrogénkarbonátos, melyet vegetatív idegrendszeri panaszok és mozgásszervi megbetegedések kezelésére, illetve baleseti rehabilitációra javasolnak. A fürdő nyitvatartása szezonális, május 1 - től augusztus 31 - ig üzemel. A fürdő területén található három darab melegvizes medence, egy hidegvizes úszómedence, egy gyermek csúszdás élménymedence és egy pancsolómedence.

Népfőiskola: Ezt a négyhektáros területen fekvő intézményt az ország egyik szellemi fővárosának is nevezik. Európai rangú konferenciák, tudományos tanácskozások mellett szűkebb hazánk, a Tiszamenti táj valóságát is fölmérő, elemző programoknak is rendszeresen fórumot ad.

A lakitelki Tőserdei Apartmanok SZÉP Kártya elfogadóhely.

Térképes kereső
terkepes-kereso-kepMiért a szep-kartya.com?
  • Minden fontos információ a Szép Kártyáról egy helyen
  • A legjobb árakon foglalhat az elfogadóhelyek értékesítésén
  • Dinamikusan bővülő elfogadóhelyi adatbázis
  • Közvetlenül az elfogadóhelynek fizet
  • Nincs sem foglalási, sem közvetítési díj
  • Folyamatos nyereményjátékok
Időkép
Útvonalterv

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep