Mit:
Hol:          
Kakukk Panzió, Agárd
b954-agard-kakukk-panzio-szep-kartya-1.jpg 8f62-agard-kakukk-panzio-szep-kartya-3.jpg fe0a-agard-kakukk-panzio-szep-kartya-4.jpg 3ae3-agard-kakukk-panzio-szep-kartya-5.jpg 64a1-agard-kakukk-panzio-szep-kartya-6.jpg
Kategória:Panzió Pontos cím:2484 Agárd, Mátyás király u. 104/a
SZÉPkártyák: OTP,MKB, Földrajzi régió:Közép-Dunántúl
Email cím:jarmay56123@t-online.hu Telefonszám:06-22-370958
Weboldal:http://www.kakukkpanzio.hu

SZÉP Kártya elfogadóhely - Agárd - Kakukk Panzió

A Panzió

A panzió Agárdon csendes, családias környezetben 3 db kétágyas (pótágyazható) szobával hozzájuk tartozó fürdőszobával, közös konyhával, étkezővel várja vendégeit.

Nyári időszakban külön álló, - konyhával, fürdőszobával ellátott, - faházban 2-3 fő részére nyújt szállás lehetőséget.

Szolgáltatások:

 • légkondícionálás
 • felszerelt konyha étkezővel,
 • kívánságra reggeli,
 • kábel TV,
 • kert használat,
 • kerti medence,
 • parkolási lehetőség,
 • internet

Kikapcsolódás Agárdon

Agárdi Termál- és Gyógyfürdő

A panziótól 3 km-re található Agárdi Termál- és Gyógyfürdő, európai színvonalú egészségturisztikai központ, 2500 vendég fogadására alkalmas. A fürdő-komplexum télen-nyáron folyamatosan várja a látogatókat. Az 1000 m mélyről érkező 65 fokos nátrium, kálium, kalcium, magnézium és kén tartalmú, opálos víznek kedvező élettani hatása van a mozgásszervi, nőgyógyászati betegségben szenvedők számára, és jó hatással bír számos egyéb betegség megelőzésére. A fürdőkúra hatását a legkorszerűbb eszközökkel végzett fizikoterápiás és balneoterápiás kezelés erősíti, amely orvosi kontroll mellett, képzett szakemberek irányításával történik.

Park Strand

A panziótól 800 m-re található.

Napsugár Strand

A panziótól 1800 m-re található.

Látnivalók a környéken

 • Madárvárta, Madártani kutatóállomás
 • Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület
 • Velencei-tó

Velencei-tó, a napfény tava

A Dunától a Balaton-felvidékig terjedő közép-dunántúli régió gyöngyszeme, a Budapest és a Balaton között csaknem félúton elhelyezkedő Velencei-tó. A 26 négyzetkilométernyi, 10,8 km hosszú és kb. 2,3 km széles tó földrajzi adottságai rendkívül kedvezőek, a közlekedési lehetőségek mind vasúton, mind közúton kiválóak; északi partján az M7-es autópálya, déli partján a 70. számú főút és nemzetközi vasúti vonal halad.

A tó nevét - a nagy reneszánsz történetíró, Bonfini szerint - a Mátyás király udvarába érkező olasz telepesektől kapta, míg Hermann Ottó - nagy polihisztorunk - magyarázata alapján a tavat és a partján található települést, a széljárás jelzésére használt ősi halászeszközről, a népiesen velencének nevezett szélzászlóról nevezték el.

A Velencei-tó sziksós, oldott nátrium és magnéziumtartalmú vize fokozza a bőr életműködését, így gyógyhatást fejt ki neurotikus és mozgásszervi betegségek esetén, kénhidrogén tartalma pedig reumatikus bántalmak kezelésére hatásos. Az északi part fenékiszapjának a héviziével csaknem egyenértékű gyógyítóerőt tulajdonítanak.

Európa legmelegebb tavának vize nyaranta akár 26 fokosra is felmelegszik, hiszen a "napfény tavánál" évente 2050 órán át süt nap, és mivel számos helyen kiépített gyermekmedence található, méltán vált a partja mentén sekély vizű tó a gyermekes családok kedvelt fürdőhelyévé is.

Azonban nem csak a fürdőzés, de az aktív pihenés szerelmesei is hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek a Velencei-tónál: a pontyban, csukában, harcsában, süllőben, balinban és angolnában, valamint a kapitális amúr példányokban gazdag víz horgászatra, a Velencei-hegységről lezúduló szelek pedig szörfözésre, vitorlázásra csábítanak.

A Velencei-tó télen is kínál kikapcsolódási, sportolási lehetőséget, hiszen a befagyott víztükör, egyetlen óriás jégpályaként biztosít zavartalan szórakozást a korcsolyázóknak, jégvitorlázóknak és fakutyázóknak.

A tó északi partján húzódó Velencei-hegység európai ritkaságokkal - a kutya, oroszlán, szfinx és medve alakúra csiszolódott sukorói Ingókövekkel - várja a természetbarátokat. Ugyancsak itt található az Országos Szintezési Főalappont, a "Szintezési Ősjegy", ami a térképészet és az építészet egyik legfontosabb területének, a magasság meghatározásának magyarországi viszonyító pontja.

A madártávlatból, vagy a hegység déli lejtőiről varázslatos, ősi képet mutató tó nádrengetegei számos ritka és védett vízimadárnak nyújtanak otthont. Közel ötven féle madárfaj él és költ a nádi tanyákon, a Dinnyési Fertő Természeti Területen megfigyelésükre (szakvezetéssel) is lehetőség van.

A tó bővülő gyógy- és wellness kínálattal is büszkélkedhet, az agárdi és velencei termálkutak a jó közérzetre, egészséges életmódra vagy gyógyulásra vágyók ezreinek nyújtanak felüdülést egész évben.

A magyar történelem iránt érdeklődőknek is kínál látnivalót a tó és környéke: Agárdon Gárdonyi Géza szülőháza, Kápolnásnyéken a költőfejedelem, Vörösmarty Mihály emlékmúzeuma, Pákozdon az 1848-49-es szabadságharc emlékműve, Sukorón pedig a néprajzi ház nyújt betekintést a kultúrtörténet és néprajz emlékeibe.

Programokban sem szűkölködik a térség, rendezvények sokasága csábítja egész évben a látogatókat.

Egy táj, egy vidék értékeit csak akkor élvezhetjük igazán, ha ízeit és ételeit is megkóstoljuk. A vízparti üdülés nyújtotta élményt a tó vendégváró pincéi és éttermei által nyújtott fenséges ízek, zamatok teszik teljessé.

Reméljük, hogy felkeltettük érdeklődését, és hamarosan a Velencei-tó vendégeként üdvözölhetjük.

Az agárdi Kakukk Panzió SZÉP Kártya elfogadóhely.

Térképes kereső
terkepes-kereso-kepMiért a szep-kartya.com?
 • Minden fontos információ a Szép Kártyáról egy helyen
 • A legjobb árakon foglalhat az elfogadóhelyek értékesítésén
 • Dinamikusan bővülő elfogadóhelyi adatbázis
 • Közvetlenül az elfogadóhelynek fizet
 • Nincs sem foglalási, sem közvetítési díj
 • Folyamatos nyereményjátékok
Időkép
Útvonalterv

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep