Mit:
Hol:          
Zalai kincsek - a hévízi Hotel Carbona**** - 2019.08.03
9016-zalai-kincsek-blog.jpgCsodás dombok, szerethető fennsík, a Hévízi tó, a Kis-Balaton, a Balaton és az azt tápláló Zala folyó.
Földrajzi régió: Balaton

Csodás dombok, szerethető fennsík, a Hévízi tó, a Kis-Balaton, a Balaton és az azt tápláló Zala folyó.

Árpád-kori téglatemplom és nyugalmat árasztó sztúpa.  Kócsag és tündérrózsa. Göcseji soros házak és a főúri Festetics-kastély. Áfonya és dödölle. Még hosszan sorolhatnánk azokat a zalai nevezetességeket, melyekre nagyon büszkék vagyunk, és szeretnénk, ha vendégeink is megismernék ezeket a kincseket.

Szállodánk a Hévízi tó szomszédságában fekszik. Vendégeink elsétálhatnak a tó fürdőbe, de a saját termálfürdőnkben is élvezhetik a tavat tápláló forrással azonos vízösszetételű saját gyógyforrásunk vizét. Gyógyszolgáltatásaink között megtalálható a tó gyógyító kincseit rejtő iszappakolás és a súlyfürdő, mely dr. Moll Károly hévízi orvos találmánya.

Hívogató környék

Keszthely és a Balaton akár kerékpárral is könnyedén elérhető remek bicikli utakon, de buszos vagy autós programokat is kínálunk Zala megye látványosságainak megismeréséhez. Az aktív kikapcsolódást kedvelők akár nordic walking túrákon is felfedezhetik a szálloda környékét.

Helyi termelők és iparosok

Hetente van piac a szomszédunkban és évente többször mi is rendezünk kézműves vásárokat, ahol csuhé-, fa- és bőrtermékek, kerámiák és hetési szőttesek között lehet válogatni. A szállodánktól sétatávolságra, az egregyi szőlőhegyen pincék sokasága várja a kóstolni vágyókat. Mi magunk is kínálunk zalai borokat, az állandó kínálatot időről időre vendég borászatok nedűivel bővítjük ki. A nyári melegben kiváló frissítőket kínálunk a Platán bárban, amelyeket a szomszéd településről származó adalékmentes és finom Rézi néni szörpökből készítünk.

Ízorgia

Azzal is a zalai termelőket támogatjuk, hogy igyekszünk minél több alapanyagot beszerezni tőlük
a konyhánk számára. Ebből készítjük a helyi specialitásokat, a göcsei gombalevest, a dödöllét és a prószát is. Az aludttejből készülő prósza klasszikus házi szilvalekvárral mennyei finomság, önnek is meg kell kóstolnia!

Ódákat zengenek arról a hideg uborkalevesről, amit Zámbó Tibor, szállodánk vendéglátás igazgatója készít. Könnyű, üdítő, igazi nyári étel. Megkértük, árulja el a titkát, és ő megosztotta velünk a receptet, íme!

Hideg uborkaleves

Hozzávalók 4 főre:

✓ 1 l joghurt
✓ 0,1 l tejföl
✓ 0,1 l fehérbor
✓ 1 db kígyóuborka
✓ 1 csomó petrezselyemzöld
✓ 2 gerezd fokhagyma
✓ só
✓ fehérbors

Elkészítés:

Reszelje le az uborkát, a fokhagymát nyomja át fokhagymaprésen, a petrezselyemzöldet vágja apróra. Tegye mindezeket egy mélyebb edénybe, adja hozzá a joghurtot, a tejfölt és a fehérbort. Fűszerezze sóval és fehérborssal, majd kézi turmixgéppel egyneműsítse.

Fogyasztás előtt legalább egy órára tegye hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt kevés natúr felvert tejszínhabbal is dúsíthatja.