Mit:
Hol:          
Bor és Kenyér Ãœnnepe - 2018.07.30
8a81-bor_es_kenyer_unnepe-szep-kartya.jpgAugusztus 16-20. között a hagyományőrző elemekkel tűzdelt, kellemes hangulatú Bor és Kenyér Ünnepe a régió egyik legnagyobb eseménye, amely az augusztus 20-i ünnepi időszak köré szerveződik. A fesztiválon a rengeteg program mellett még utoljára kiélvezhetjük a meleg nyári esték hangulatát, magunkba szívva a Balaton part párás levegőjét egy pohár balatoni borral a kezünkben.
Földrajzi régió: Balaton

Nép- és világzene, valamint kézműves hagyományok kerülnek előtérbe ezeken a napokon. A folklór tradicionális értékeit és a világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, fajátékok a gyerekeknek, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket a Hajóállomáson, a Balaton partján.

A négynapos eseményre érkezik a Patikadomb, Deák Bill Gyula, Tóth Vera, Gerendás Péter és a 100 Tagú Cigányzenekar. Fellép az 55 éves jubileumát ünneplő Balaton Táncegyüttes, és Siófok testvérvárosa, az izraeli Netanya is műsort ad.

Az államalapításhoz kötődően elmaradhatatlan program a kenyérszentelés és a Város Bora választás, mely helyi és környékbeli bortermelők borai közül kerül ki.

Az augusztus 20-i ünnepséget a Balaton vizében tükröződő tűzijáték koronázza majd meg a mólón.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

További információ

http://hellosiofok.hu/esemenyek/esemeny/184/bor-es-kenyer-uennepe/

(X)