Mit:
Hol:          
Hagymatikum Gyógyfürdő, Makó
6539-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-1.jpg 067f-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-5.jpg 101a-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-10.jpg ae38-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-13.jpg 3515-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-11.jpg
e1a1-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-14.jpg 835f-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-7.jpg 9583-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-12.jpg be04-mako-hagymatikum-furdo-szep-kartya-15.jpg
Kategória:Szabadidő Pontos cím:6900 Makó, Makovecz tér 6.
SZÉPkártyák: OTP,MKB,K&H Földrajzi régió:Dél-Alföld
Email cím:titkarsag@hagymatikum.hu Telefonszám:06-62/511-220
Weboldal:http://hagymatikum.hu/

SZÉP Kártya elfogadóhely - Makó - Hagymatikum Fürdő

A makói Hagymatikum Fürdő mindössze húsz percre található Szegedtől, alig két órányi autóútra a fővárostól. A nevében és megjelenésében is megújult gyógyfürdő a termálvíz és a marosi gyógyiszap erejével ad enyhet a gyógyulni vágyóknak, egyedülállóan szép wellness részlegével pedig a kikapcsolódás élményét nyújtja a családoknak és a baráti társaságoknak.

A Hagymatikum Fürdő épülete a világhírű organikus építész, Makovecz Imre legnagyobb megvalósult álma. Várjuk, visszavárjuk Makóra, ahol megmártózhat az élményekben!

 

MEDENCÉINK

 • 33 m-es kültéri úszómedence
 • beltéri barlangmedence
 • brüggölő medence
 • csúszdamedence 75 méteres csúszdával
 • beltéri gyógytorna medence
 • bel- és kültéri élmény/kaland medence
 • bel- és kültéri bébimedence, pancsoló, tocsogó medence
 • kút medence
 • relax medence
 • sakk medence
 • sherwoodi medence
 • súlyfürdő medence

 

WELLNESS/SZAUNA KÍNÁLATUNK

Gőzkabin
A meleg-nedves levegőjű gőzkabin ellazítja a testünket, tisztítja a légutakat és kiváló méregtelenítő hatású, aromákkal a méregtelenítés tovább fokozható. A gőzkabin használatával kezelhető az asztma, a reuma, a rekedtség, a különböző izomfájdalmak, és egyes keringési zavarok. A meleg hatására a pólusok kitágulnak, a bőr nedvességgel telik meg, ezáltal tiszta, puha és selymes lesz.

Hőfok: 35-50 °C, páratartalom: 90-100 %

Intim szauna
A finn szauna kellemes tulajdonságait ötvözi a meghitt hangulatot biztosító intim szauna, mely sötét színű kanadai vörös cédrus lambéria burkolattal rendelkezik. A vörös színű lambéria, a lambériák közti sötét oszlopok és a vörös félhomály mind a tüzes intimitást tükrözik. Ez a kabin ösztönöz, izgat és melegséget sugároz!
Hőfok: 95-105 °C, páratartalom: 5-10 %

Fényözön szauna
A szauna az egyik legelőnyösebb Kanadai Hemlock lambéria burkolattal rendelkezik. Különlegessége az időnként váltakozó színek fényterápiájában rejlik. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra. A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. A szauna egyedi, különleges fekvő padjaival igazi kényeztetést biztosít a szaunázó vendégeknek!

Hőfok: 75-80 °C, páratartalom: 10-20 %

Gyógynövényes szauna
A szauna burkolata Finnországban gyártott borovifenyő lambériából készült, melynek illata kimagaslik a többi fenyő közül. A kabin karakterét a különböző gyógynövények határozzák meg, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a szervezetre. A szauna különlegessége még a kabinban elhelyezett két zöld világító ablak, mely növeli a természeti hatást és a bioszauna élményt.

Hőfok: 55-60 °C, páratartalom: 25-35 %

Aroma szauna
A kabin kanadai Hemlock lambéria burkolattal rendelkezik. Egy magasabb páratartalommal rendelkező szauna, melyben a páratartalmat egy speciális automata vízfeltöltésű Bio szauna-kályha állítja be. A szauna nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést biztosít. Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki. Levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át bejutva biztosít relaxáló, vagy éppen frissítő hatást a szervezetnek.

Hőfok: 60-65 °C, páratartalom: 20-40 %

Infrakabin
A kabin kanadai Hemlock lambéria burkolattal rendelkezik. Különlegessége, hogy a Nap hősugárzásának megfelelő hosszú hullámú infravörös sugarakat bocsát ki, melyek jótékonyan és ártalmatlanul melegítik a bőr felső rétegeit. Az energia az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően továbbhalad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább és osztja el az egész szervezetben, így fejtve ki gyógyító és jótékony hatását. A kabinban található egy sótégla fal, mely tisztítja a levegőt, ami pozitív hatással van a test összes funkciójára.

Hőfok: 40? 60 °C, páratartalom: 40-60 %

Makói szauna
A makói szauna táblásított cédrus rétegelt lemezből készült. Különlegessége, hogy a világítás a padok alatt valamint a hátulról világított Makói hagymával díszített üveg ablakon keresztül történik. Egy alacsonyabb páratartalommal rendelkező kabin, ahol a finn szauna számos pozitív hatása mellett a különböző felöntések jótékony hatásait is élvezhetik.

Hőmérséklet: 90-95 °C, páratartalom: 5-10 %

Alföldi szauna
A szauna Finn északi lucfenyő lambéria burkolattal rendelkezik, melyben a kukorica, szalma és a náddíszítés különleges Alföldi jelleget kölcsönöz a szaunának. A szabadban elhelyezett szauna hangulatához semmi sem hasonlítható. Hideg téli napokon, vagy hűvös nyári estéken egyaránt felejthetetlen élményt és tökéletes kikapcsolódást nyújthat!

Hőfok: 85-90 °C, páratartalom: 10-20 %

A szaunázás ideje alatt merülő medence, jégkása adagoló, élményzuhany, valamint dézsás zuhany szolgálja a szaunázás teljes élményének megélését.

Nem lenne teljes a fürdő szolgáltatásinak köre wellness szolgáltatásokat kiegészítő, beauty részleg fodrászati, pedikűr, manikűr szolgáltatásai nélkül.

HagyManó gyerekbirodalma

A fürdő többgenerációs jellegének kihangsúlyozása, és a családbarát környezet megismertetése, vonzóvá tétele lebegett a fürdő vezetőségének szeme előtt, amikor megszületett HagyManó, a Makói Hagymatikum Fürdő kabalafigurájának ötlete.. Hamisítatlan sherwood-i hangulatot idéző játszóház, egy csúszdás, és egy tocsogó medencével. Anyukáknak baba-mama pihenő rész, ahol nyugodt körülmények között lehetnek babájukkal.

 

VENDÉGLÁTÁS

Hagymamma Házias Ízei
Házias ételekkel, kedves, figyelmes kiszolgálással várják a fürdővendégeket az éttermébe. Hagymamma házias ízeit kínálják itt, ahol a főzelékektől, töltött káposztától kezdve, HagyManó kedvenc ételein túl, salátákkal is várják a kedves látogatókat.

Nyugi Bár
A Nyugi Bárban a szaunázók, valamint a játékteremben kártyázó, billiárdozó vendégek kedvében szeretnének járni. Finom gyümölcskoktélok, sör, szendvicsek, és sütemények szerepelnek a kínálatban.

A makói gyógyvíz alkáli hidrogénkarbonátos jellegű, enyhén sárgás színű, 41 Celsius fokos hévíz. A termálvíz gyógyításra kiválóan alkalmas. Többek között az ízületi és gerinckopásos betegségek, a lágyrészreumatizmus, az idült ízületi gyulladás, az ideggyulladás az idegfájdalma, az idegbénulás, a sorvadt izmok kezelésére, gyógyítására.

A marosi iszap gyógyító erejét a fürdő vendégek is élvezhetik. A szakvélemények szerint az összetétele alapján sok tekintetben felveszi a versenyt hazánk leghíresebb iszapjaival. A marosi gyógyiszap a mozgásszervi és reumatológiai betegségek kezelésén kívül bizonyítottan kiválóan alkalmas a lumbágók, a végtagtörések utókezelésére, a nőgyógyászati krónikus gyulladások gyógyítására.

A Makói Gyógyfürdő marosi gyógyiszapot a makói gyógyvízzel és a többi gyógykezeléssel együtt komplex terápiaként alkalmazza.

Kevesen tudják...,
hogy a Hagyma fővárosában, Makón - Budapesttől 200 km-re, a nagylaki határátkelőtől 20 km-re - már az ötvenes évek elején felismerték a marosi iszap és a termálvíz gyógyító erejét. Nem sokkal később Dr. Batka István reumatológus főorvos kezdeményezésére elindult a fürdőépítés. Az első kútfúrás1956-ban volt - nagy hozamú, 41 C fokú alkálihidrogénkarbonátos ásványvíz tört fel 993 m mélyből. A főorvos tudta, Makó a melegvízű kútjával felbecsülhetetlen érték birtokába jutott. Dr. Batka István kezdeményezésére a marosi iszapot és a makói hévizet tudományos szervek is megvizsgálták és megállapították, mindkettő kitünően gyógyítja a mozgásszervi reumás betegségeket. Ennek során a makói iszapot 1961-ben gyógyiszappá nyilvánították. Két évvel később megnyílt a városban a hévízzel táplált tisztasági strandfürdő.

A makói fürdőben, 1982-ben indult be a gyógyrészleg. Mivel a termálvíz reumás betegségeket gyógyító hatása hamarosan közismertté vált a hazai és külföldi közönség körében így az Egészségügy Minisztérium a makói termálvizet 1988-ban gyógyvízzé nyilvánította.

A Népjóléti Minisztérium 1991-ben körzeti gyógyfürdővé nyilvánította a létesítményt, és a ´90-es évek elejétől látványos fejlődésnek indult a fürdő: megnyílt az elektromos kezelő, a hydro- és balneoterápás kezelések, a mechanoterápiás kezelések, a gyógytorna-kezelések, a marosi gyógyiszappakolás.

1994-től az úszómedence vízforgatós rendszerű, feszítet víztükrű lett, télen pedig légtartásos sátorral fedett. A fürdő közkedvelt medencéje, az élménymedence, amely májustól szeptemberig működik 2002-től üzemel. Újdonság még a 10 éven felülieknek a 75 m hosszú óriási csúszda, amely 9 m magasból indul és a 80 m2 vízfelületű, feszített víztükrű, vízforgatós rendszerű medencébe érkezik. Újabb fejlesztések eredményeként beltéri medencékkel is bővült a fürdőszolgáltatás, amely elsősorban az iskolai úszásoktatás számára  nagy eredmény.

Az egész évben működő gyógy- és strandfürdő - mely az új fürdőépület 2012-es átadásával a Hagymatikum nevet vette fel - Makó szívében közel 13000 négyzetméteren fekszik. Ennek nagy része zöldterület. Nem csak a Hagymatikumban fürdőzhetünk tehát, de nyaranta az árnyas fák alatt színvonalas vendéglátással várnak minket Makóra!

A makói Hagymatikum Fürdő SZÉP Kártya elfogadóhely.

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep