Mit:
Hol:          
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, Gyula, Gyula
7030-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-5.jpg e2fe-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-4.jpg ef82-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-3.jpg 02be-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-1.jpg 9864-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-2.jpg
e895-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-9.jpg eb3f-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-8.jpg f817-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-7.jpg 7d1b-gyula-almasy-kastely-latogatokozpont-szep-kartya-elfogadohely-6.jpg
Kategória:Szabadidő Pontos cím:5700 Gyula, Kossuth u. 15.
SZÉPkártyák: OTP,MKB,K&H Földrajzi régió:Dél-Alföld
Email cím:kastely@gyulakult.hu Telefonszám:+36 (66) 650 218
Weboldal:http://gyulaikastely.hu/

SZÉP Kártya elfogadóhely - Gyula - Almásy-kastély Látogatóközpont

Mi működtette a kastélyok hétköznapjait, kiknek volt köszönhető a pompa, hogy nézett ki a színfalak mögötti világ az arisztokrácia otthonaiban? Eddig Európa és hazánk jeles főúri épületeinek bejárásával sem kaphattunk választ ezekre a kérdésekre. A történelem számára láthatatlan személyzet élete mindig ismeretlen volt. A gyulai Almásy-kastély azonban erről mesél.

Az épületben egykor lakott főurak életének színes világa mellett ugyanis az őket kiszolgáló személyzet mindennapjait is bemutatjuk. A 21. századi interaktív technika segítségével azt tudhatják meg a látogatók: ki fűtötte a kályhákat, hány liter víz fogyott egy nap, ki mosta a grófnő fehérneműit, hogy nézett ki a személyzet napirendje, melykőjüknek mi volt a feladata – és egyáltalán hol, hogyan éltek a cselédek, akik egy grófi család mindennapjait tették láthatatlanul és szinte észrevétlenül kényelmessé? 

S mivel az arisztokraták élete sem csak az estélyekről szólt, a kiállítás mindennapi tárgyaik, írott és íratlan viselkedési szokásaik segítségével a hétköznapjaikról is mesél. Szól a tárlat a korabeli étkezési szokásokról, az ételekről, a birtokos család napirendjéről, az öltözködési szokásokról, a kastély egyes helyiségeinek funkcióiról, a korabeli fűtés- és világítástechnikáról és még számos érdekességről.

Nem véletlen, hogy a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont 2018-ban egyike lett Európa negyven legjobb kiállítóhelyének.

A kastély kávézójában a vendég a legjobb minőséget és a legtökéletesebb kiszolgálást találja – ahogyan azt a vendég egy kastélyban elvárja. A kávézó szolgáltatásai – ahol grófnak, grófnénak érezheti magát minden látogató – nem csak a kiállítás megtekintői számára érhetők el, önálló bejáratával és nyitva tartásával mindenkit vár, aki italaival, kávékülönlegességeivel feltöltődni akar, süteményeivel pedig kényeztetné magát.

A kastélyt körülöleli egy csodálatos park is, melyben platánok, tölgyek és berkenyék árnyékában hűsölve, vidéki kisvárosi nyugalom lengi körül a múltat, valódi szellemi felüdülést kínálva a látogatónak.

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont SZÉP Kártya elfogadóhely.

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep