Mit:
Hol:          
Bikram Yoga Újpest Stúdió, Budapest
239e-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-7.jpg 7d45-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-1.jpg b841-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-2.jpg 8ada-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-3.jpg 2ca9-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-4.jpg
c77c-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-6.jpg 459d-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-5.jpg 1c4b-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-8.jpg 95f0-bikram-joga-budapest-szep-kartya-elfogadohely-9.jpg
Kategória:Egészségmegőrzés Pontos cím:1043 Budapest, Csányi László utca 34.
SZÉPkártyák: OTP,MKB,K&H Földrajzi régió:Budapest–Közép-Duna-vidék
Email cím:info@bikramyogaujpest.hu Telefonszám:06-1/308-8347
Weboldal:http://bikramyogaujpest.hu/

SZÉP Kártya elfogadóhely - Budapest - Bikram Yoga Újpest Stúdió

A Bikram Yoga nem egy misztikus keleti filozófia, amihez fel kell forgatnod az életed, hanem mindannyiunk által gyakorolható, a mindennapi életünkbe könnyen beilleszthető mozgásforma.

 

Honnan ered a Hot yoga?

Bishnu Charan Ghosh (1903-1970) Calcuttában alapította meg 1924-ben Ghosh’s College of India intézményt, ahol Hatha yogát, súlyemelést, tornát és testépítést tanított. Bishnu Ghosh igazi innovátor volt, a Hot yoga megalapítója. Hot yoga (meleg jóga) melegben végzett jógát jelent – olyan melegben, mintha Calcuttában jógáznánk. Az általa kifejlesztett Hatha yogára épülő jóga stílus célja a test egészségének helyreállítása, azaz a különféle testi panaszok gyógyítása volt.

A Bikram Yoga 26 pózból és 2 légzőgyakorlatból álló sorozat, amit Bikram Choudhury mesterének, Bishnu Ghoshnak módszerét követve hozott létre. A gyakorlatsor egymásra épülő asanak (pózok) egymásutánja, amelynek gyökerei Bishnu Ghosh-ig nyúlnak vissza, aki a Hot yoga atyja és valódi guru volt. Az, hogy mely asanak követik egymást, az meghatározó. Ugyanúgy, mint a sportolók edzéstervében, folyamatosan készülnek fel az izmok, ízületek,belső szervek, a légző és keringési rendszer az egyre erősödő terhelésre, és fejtik ki gyógyító hatásukat.

 

Gyakori kérdés, hogy miért tartják a Bikram Yogát az eredeti meleg jógának?

Miért nem lesz meleg jóga – bikrami értelemben – az a foglalkozás, ami egy kevéssé, vagy talán valamelyest jógához értő személy által , ki tudja milyen koncepció mentén egymás után rakott pózok összessége, és pár hősugárzóval az átlagos szobahőmérséklet fölé fűtött szobában végzik? Azért, mert Bikram Choudhury annak a Bishnu Goschnak a tanítványa, aki a hot yoga, mint jóga irányzat atyja, és guruja, akinek az iskoláját tovább folytatva tekinthetjük az igazi hot jóga mai képviselőjének. Bikram tanítványa és iskolájának folytatója, fejlesztője Jimmy Barkan, akinek irányzata szintén hot jógának minősül.

Ezen kívül a bikram jóga gyakorlatok hatékonyságát több millióan bizonyíthatják. Minden földrészen, több száz helyszínen tömegek izzadnak naponta. Ez az eredeti hot jóga szisztematikusan végigdolgoztatja a belső szerveket, az érrendszert, az izomzatot és az ízületeket. Minden jóga gyakorlat (asana) a test más és más részét gondozza, egymásra épülve válnak hatékonnyá.

Orvoskutatók vizsgálják a Bikram Yoga egészségre gyakorolt hatását. A kutatások egyértelműen igazolják, hogy ez a hot jóga típus segít a csontsűrűség megőrzésében, a depresszió csökkentésében, az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően annak megszüntetésében, javítja a keringést, az erőteljes méregtelenítő hatásának köszönhetően erősíti az immunrendszert, támogatja a fogyást.

 

A Bikram Yoga bizonyította hatékonyságát a világban. Hot yoga, Bikram Yoga! Gyere és próbáld ki!

A Bikram Yoga kizárólag Bikram Choudhury által kibocsátott diplomával rendelkező oktatók által oktatható hivatalos Bikram Yoga stúdiókban. Bikram Yoga Újpest egy ilyen akkreditált stúdió, a nemzetközi bikram hálózat tagja. Bikram Yoga Újpest magas technikai színvonalú fűtése, párásító rendszere biztosítja azt, hogy a test a jótékony hatások maximumát érhesse el. Bikram ezeket a stúdiókat „Kínzókamrának” nevezi.

Miért van meleg? A jóga alapjaiban változtatja meg a testet. Ehhez előbb fel kell melegíteni, meglágyítani, így sokkal könnyebben alakítható. Hatha Jóga erősen méregtelenít, kinyomja a méreganyagot a mirigyekből és belső szervekből.

A keringési és légzőrendszer segítségével átmossa az egész szervezetet, tápanyagot juttatva minden sejthez, ezzel tartva őket frissen, egészségesen. A meleg jóga nemcsak a belső szerveken keresztül méregtelenít, hanem a bőrön át távozó verejték is sok felesleges toxintól szabadítja meg a szervezetet. Hot jóga gyakorlatok nem csak az oxigénellátásról gondoskodnak, de megtanítanak minket az oxigén hatékony felhasználására is. Ennek eszközei a légzőgyakorlatok, mint pl. a Pranayama légzés.

 

Látogass el weboldalunkra, ahol sok egyéb hasznos információ mellett az alábbi témákkal is várunk:

Jóga etikett

Jóga gyakorlatok

Jóga kezdőknek

Gerincjóga gyakorlatok

Fogyás jógával

Depresszió elleni jóga

Kismama jóga

Klimax és jóga

Potenciazavarok és jóga

Sport és jóga

A budapesti Bikram Yoga Újpest Stúdió SZÉP Kártya elfogadóhely.

Térképes kereső
terkepes-kereso-kepMiért a szep-kartya.com?
  • Minden fontos információ a Szép Kártyáról egy helyen
  • A legjobb árakon foglalhat az elfogadóhelyek értékesítésén
  • Dinamikusan bővülő elfogadóhelyi adatbázis
  • Közvetlenül az elfogadóhelynek fizet
  • Nincs sem foglalási, sem közvetítési díj
  • Folyamatos nyereményjátékok
Időkép
Útvonalterv

Széchenyi Pihenőkártya | Adatkezelési Tájékoztató | Felhasználási Feltételek | Média Ajánlat | Partnereink | Kapcsolat | Hírlevél
2012. Minden jog fenntartva.
Webfejlesztés: Axel-Net Kft.
Feltöltés folyamatban... kep